19 november 2019

Samen van Betekenis - jij maakt het verschil!

De VPTZ kijkt met trots terug op het VPTZ-congres 'Samen van Betekenis - Jij maakt het verschil!' dat begin oktober plaatsvond. Het was een dag vol inspiratie, ontmoeting en discussie. De VPTZ mocht niet alleen ruim 600 deelnemers, maar ook Koningin Máxima en minister Hugo de Jonge als speciale gasten ontvangen.

Op 9 oktober ontving de VPTZ ruim 600 deelnemers op het congres ‘Samen van Betekenis – Jij maakt het verschil!’: Vrijwilligers, coördinatoren, bestuursleden, genodigden en als zeer speciale gast Koningin Máxima.

Koninklijke onderscheiding voor Louise Runia

In het midden Sander de Hosson Longarts in het Wilhelminaziekenhuis in Assen, schrijver van het boek "Het slotcouplet". Sander de Hosson heeft tijdens het congres de EKR-penning gekregen voor zijn belangrijke bijdrage aan de palliatieve zorg.
Ook op de foto: Louise Runia, coördinator en Ineke Bruin voorzitter van VPTZ Zelhem-Halle. Janette Alink coördinator, Irma Goren bestuurslid VPTZ ZWA en Vera Konings Vrijwilliger van VPTZ Zuid- West Achterhoek.

Nadat dagvoorzitter Marion van der Voort de dag heeft geopend en Ageeth Ouwehand, bestuursvoorzitter van VPTZ Nederland, iedereen welkom heeft geheten, begon het inhoudelijke programma. Zie voor het verslag en een aantal sfeerfoto’s: Bekijk de foto's

De VPTZ heeft deze dag niet alleen voor coördinatoren en bestuursleden georganiseerd, maar juist ook voor de vrijwilligers die bij de organisaties zijn aangesloten. Ook voor hen is het een hele eer en opsteker dat de koningin op het congres aanwezig was om meer te horen over het waardevolle werk dat zij verzetten.

Terug naar het nieuwsarchief